Vize ve Danışmanlık

Almanya, Türkiye vatandaşları tarafından en fazla ziyaret edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Gerek iş gerekse turistik amaçlı olan Almanya’ya vize başvurusu yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Bu noktada firma olarak Almanya vizesi ile ilgili sizlere hizmet sunuyor ve danışmanlık yapıyoruz. Peki, Almanya vize türleri nelerdir? Hangi vizelere sahip olarak Almanya’ya gidebilirsiniz?

Almanya Vize Türleri

Almanya vize türleri genel olarak aşağıdaki gibidir.

Kısa Süreli C Tipi Vize (Schengen)

Almanya’ya turistik, ticari, eğitim, tedavi, gönüllü faaliyet, ziyaret, spor ve kültürel etkinliklere katılma, konferansa katılma gibi amaçlar ile gitmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Bu vize en fazla 90 gün geçerlidir.

Uzun Süreli D Tipi Vize (Ulusal)

Almanya’da 90 günden fazla konaklamak isteyen kişilerin ikameti için verilen vize çeşididir. Başvuruların birebir konsolosluğa yapılması gerekir. Aile birleşimi vizesi, çalışma vizesi, Erasmus vizesi gibi kategorileri kapsamaktadır. Bu konuda firmamız Almanya uzun süreli D tipi vizeye başvururken nelere dikkat edilmeli ve bu vize nasıl alınır gibi konularda sizlere destek ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Almanya Uzun Süreli Vize Nasıl Alınır?

Almanya’dan uzun süreli vize alabilmek için birçok koşul bulunmaktadır. Yapılan başvuru doğrultusunda Almanya Konsolosluğu tarafından başvurular değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmeler içerisinde pasaportunuzda bulunan diğer vizeler, daha önce gittiğiniz ülkeler, daha önce Almanya’ya gidip gitmediğiniz, vize ihlali olup olmadığı gibi konular bulunmaktadır. İlk kez Almanya’ya gidecekler için öncelikle kısa süreli ve tek girişli vize verilir. Almanya’ya giriş yapıp sorunsuz bir şekilde ülkeden ayrıldıktan sonra ikinci bir başvuru yapabilirsiniz. Bu sayede daha uzun süreli bir vize alabilirsiniz. Her başvurunuz kademeli bir şekilde artış göstermektedir.

Uzun süreli vize başvurusunda konsolosluğa sunulan belgelerde çok önemlidir. Banka dökümleri, Türkiye’de sahip olduğunuz varlıklar, tapular, SGK ödemeleri gibi belgeler vizeyi etkilemektedir. Özellikle Almanya’da çalışacak kişiler için bu vizenin son derece önemli olduğundan bahsedebiliriz.

Almanya Vize Danışmanlığı

Almanya vize danışmanlığı hizmeti kapsamında sizlere en kısa sürede en uzun süreli vizeyi almanız için destek oluyoruz. Bu noktada sunduğumuz hizmetler genel olarak aşağıdaki gibidir.

  • Formların doğru bir şekilde doldurulmasına yardımcı olmak
  • Göçmenlik ya da vize başvurusu yapacak kişilerin Almanya’nın istediği belgeler ile ilgili bilgilendirilmesini sağlamak
  • Konsolosluk ve büyükelçilik randevularını belirlemek
  • Ülkenin vize prosedürleri ve mülakatlar ile ilgili kişileri bilgilendirmek.

Firmamız kurulduğu günden bu yana Almanya’ya gitmek  isteyen kişilere,yasalar çerçevesinde nasıl gidilebileceği konusunda danışmanlık hizmeti sunuyor..Alanında uzman ekibimizle iletişime geçmeniz yeterlidir.Şimdi hemen bizimle iletişim kurabilirsiniz.

 

 

Yardıma ihtiyacınız mı var?

Profesyonel danışmanlarımızla iletişime geçerek sorularınıza cevap bulabilirsiniz.