Almanya'da Mesleki İstihdam

Almanya’da Mesleki İstihdam, güçlü ekonomisi ve nitelikli iş gücüne olan ihtiyacı doğrultusunda Almanya’nın istihdam oluşturma anlayışıyla ortaya çıkmış bir çözümdür. Avrupa Birliği’nin en güçlü ekonomisine sahip Almanya’da çalışmak ve geleceği burada inşa etmek ‘Nitelikli Göç Yasası’ kapsamında mümkün olmuştur. Yasa kapsamında nitelikli insana ihtiyaç duyan Almanya, nüfusunun da git gide yaşlanması nedeniyle bu açığı kapatmayı hedeflemektedir. Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden göç ile istihdam açığını kapatmayı arzu eden Almanya’da sizlere sunduğumuz hizmetlerle Almanya’ya göç yolunu kolaylaştırıyoruz.

Mesleki anlamda kendini geliştirmiş kimselerin aşağıdaki şartları karşılamaları durumunda Nitelikli Göç Yasası’ndan faydalanmaları mümkündür.

  • Nitelikli bir eğitim alan ve daha önce Almanya’da bir iş sözleşmesi yapmayanlar iş aramak maksadıyla 6 aylık oturma izni alabilmektedir. Söz konusu süre içinde haftalık 10 saati aşmayan işlerde çalışmak da mümkündür.
  • Almanya dışında eğitim görenler için mesleki eğitimleri tamamlamak amacıyla da Almanya’da çalışma imkânı sunulmaktadır.
  • Almanya’da aynı iş kolunda nitelikli insanın mevcudiyetine bakılmaksızın Nitelikli Göç Yasası’ndan yararlanılabilmektedir.

Almanca bilen ve mesleki yeterlilik belgesi bulunanların faydalanabilecekleri bu yasa kapsamında aile birleşimi gibi süreçlerin de planlanması mümkündür.

Size Neler Vadediyoruz?

ANKAA International Danışmanlık olarak Almanya’da yeni bir yaşama adım atmak isteyenler için süreç titizlikle takip ediliyor. MEB’den alınan Kalfalık ya da Ustalık Belgesi ile başvuruların yapılması söz konusu olurken tecrübesiz kimseler için Almanya’da çalışmak için eğitim imkânları da mevcut. Meslek Lisesi mezunları için A1ve/veyaA2, Düz Lise mezunları için B1 Almanca şartı sağlandıktan sonra evrakın noter onaylı şekilde çevirisi gerçekleşiyor. Denklik sürecinde profesyonel yaklaşımımızla hareket ediyoruz.

Denklik işlemlerinizin gerçekleştirilmesi, Almanca dil sertifika alınması için dil eğitimi planlamasının yapılması gibi bütün süreçleri bizimle iletişime geçerek tamamlayabilirsiniz. Hizmet almadan önce bizimle iletişime geçerek hangi alanların Nitelikli Göç Yasası kapsamında değerlendirildiğini öğrenmeniz gerektiğini de unutmayınız!

 

Yardıma ihtiyacınız mı var?

Profesyonel danışmanlarımızla iletişime geçerek sorularınıza cevap bulabilirsiniz.