Meslek Sahibi Olmayan Bireyler İçin Almanya'da Meslek Edindirme

Almanya, nitelikli iş gücünün gün geçtikçe düşüş gösterdiği ve ihtiyacın daima arttığı bir ülke olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle Almanya’da nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla meslek sahibi olmayan bireyler için meslek edindirme programları oluşturulmuştur. Bu programlar çerçevesinde bireylerin iş sahibi olmaları kadar Almanya’ya katkı sağlayacak olmaları da önemsenmektedir. Bu nedenle de ANKAA International Danışmanlık olarak programları titizlikle inceleyerek iş fırsatlarının en iyi şekilde kullanılmasını destekliyoruz.

Meslek Sahibi Olmayan Bireyler İçin Almanya'da Meslek Eğitimleri

Almanya’da meslek eğitimi alarak meslek sahibi olmayı arzu edenler için 3 farklı meslek seçeneği vardır. Bu bağlamda tercih edilen meslek seçenekleri aşağıda sıralanırken amaç meslek edindirmenin profesyonel bir çerçeveye oturtulmasıdır.

Mesleki eğitim kapsamında genç ve henüz mesleği olmayanlar için Dual Sistem içerisinde meslek edindirme yaklaşımı ile hareket eder. Bu çerçevede hem iş yerinde hem de meslek okullarında eğitim görmek mümkündür. İkinci seçenek sürekli eğitim ve hizmet içi eğitim olarak kabul edilmektedir. Bu eğitimlerle mevcut meslekte yükselme imkânı da sunulmaktadır. Son seçenek mevcut mesleğinde herhangi bir iş imkânı bulamayan kimselerin mesleklerinde değişikliğe gitmek istedikleri durumlarda tercih edilmektedir. Meslek değişikliğinde amaç ekonomik sebepler olacağı gibi farklı sebepler de olabilir.

Neler Vadediyoruz?

 ANKAA International Danışmanlık olarak Türkiye’den Almanya’ya nitelikli iş gücü göçünü kolaylaştırıyoruz.Mesleki denklik almaktan,konaklama imkânlarına kadar her konuda desteğimizi sunuyoruz. Bu çerçevede Mesleki Eğitim sayesinde adayların Almanya’da kaliteli bir yaşam sürmelerine de olanak tanıyoruz.

Almanya’da çalışmak, mesleki eğitim almak ve diğer bütün süreçler ile alakalı bilgi almak adına bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizin için süreci titizlikle değerlendiriyor ve planlıyoruz.

 

Yardıma ihtiyacınız mı var?

Profesyonel danışmanlarımızla iletişime geçerek sorularınıza cevap bulabilirsiniz.